PreradaS preradom orada i brancina iz vlastitog uzgoja, ali i svježe jadranske plave ribe te ostalih plodova mora započinjemo 2017. godine kada je izgrađen novi pogon prerade u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Novi objekt rasprostire se na 4.500 m2, a u njemu su smješteni skladišni prostori za zamrznutu i svježu ribu te moderno opremljen pogon prerade za sortiranje, preradu, zamrzavanje, mariniranje i pakiranje proizvoda ribarstva. 

Cjelokupni tehnološki proces odvija se pod strogo kontroliranim uvjetima. Primjenom uvriježenih proizvodnih standarda, zadržavamo visoku kvalitetu i svježinu prerađenih proizvoda.
 
Pored naprednog IQF sustava za zamrzavanje (Individually Quick-Frozen / metoda pojedinačnog zamrzavanja) i MAP tehnologije (Modified Atmosphere Packaging), prerada je opremljena najmodernijim strojevima za sortiranje, čišćenje i pakiranje.

U sortirnici riba se pakira i šalje svježa na tržište ili se prerađuje u svježe filete, pakiranu ribu i mariniranu ribu. Plava riba – inćun i srdela prerađuju se u pogonu Kukuljanovo.

Pored čišćenja, filetiranja posebnu pažnju dajemo vrhunskom tretiranju ribe: 

⦁ kvalitetno poleđivanje u trenutku izlova 
⦁ strojno sortiranje unutar sat vremena od izlova
⦁ markiranje ribe
⦁ slaganje u kašete od 6 kg (prekriveno folijom i poleđeno) 
⦁ uspostavljen sustav sljedivosti koji nam omogućuje uvid u podatke o svakom proizvodu od mrijesta ribe do isporuke kupcu.

Primjenom uvriježenih proizvodnih standarda, zadržavamo visoku kvalitetu i svježinu naše ribe, te se na taj način maksimalno smanjuje period između prerade  i otpreme.
  
 
1543313101__mg_0304.jpg
1543313155__mg_0276.jpg