O nama

Orada Adriatic primarno djeluje u četiri glavna segmenta; uzgoj bijele ribe - orade i brancina; otkup i plasman sitne jadranske  plave ribe; prerada uzgojne i otkupne ribe te prodaja zamrznute ribe i povrća. 

U trgovini smrznutom ribom tvrtka je prisutna na tržištu od 1994. godine pod nazivom Orada trade, dok je od 2004. kroz tvrtku Ribarstvo F započela s djelatnošću uzgoja bijele ribe- orade i brancina. Danas su obje navedene tvrtke sastavni dio Orade Adriatic.

Orada Adriatic je tvrtka koja se bavi uzgojem i preradom ribe te njenim plasmanom na domaća i strana tržišta. U našim uzgajalištima proizvodimo bijelu ribu vrhunske kvalitete koju zajedno sa autohtonom jadranskom plavom ribom prodajemo pod robnom markom Royal Adriatic.

Naše prvo uzgajalište brancina i orada nastaje 2005. godine u uvali Veli Bok na otoku Cresu. Prvi u Hrvatskoj započinjemo s eksperimentalnim uzgojem bijele plemenite ribe na poluotvorenom moru u semioffshore kavezima velikih volumena, na dubini većoj od 10 metara što osigurava najvišu kvalitetu uzgojene ribe i najmanje ekološko zagađenje. Uzgajalište odlikuju jake morske struje i iznimna čistoća mora zbog velike udaljenosti naselja ili industrije. Pored tih prirodnih značajki, kvalitetu i zdravlje uzgojene ribe osiguravaju i mala gustoća nasada u uzgojnim bazenima te optimalna ishrana.


Pročitaj više